Petulla

Petulla

Përbërsit:

-2 veze,

-2 gota qumësht të vakët,

-tharmë buke (aq sa qitet për bukë), kripë.

Përgatitja: Bëhet brumi si për bukë dhe lihet me ardhë. Merren petullat me lugë nga brumi deh fërgohen.