Përbërësit:

 • 300gr sheqer
 • 250gr margarin
 • 100gr çokollatë
 • 300gr keksa të bluara
 • 150gr arra të bluara
 • 150gr lajthia të bluara

Gllazura:

 • 200gr çokollatë
 • 6 lugë vaj

Përgaditja:

 1. Përzieni sheqerin me 200ml ujë
 2. Shtoni margarin, kur të shkrihet shtoni keksa, lajthia të bluara dhe arra
 3. Largoni nga plloqa, përzieni mirë, ndajeni në dy pjesë masën, në njëren pjesë shtoni 100gr çokollatë të shkrier
 4. Në shtresën e hekërt, shtroni celofanin, vendosni masën e caktuar, rrafshoni, lyeni me pjesën e ndritshme, dhe lëreni të ftohet.
 5. Shkrieni 200gr çokollatë me 6 lugë vaj dhe e lyeni bajaderën pasi të është ftohur