Përbërësit:

 • 500ml ajkë të ëmbël
 • 700ml ajkë të thartë
 • 200g sheqer pluhur
 • 300g keksa të bluera
 • 250g arra të bluera
 • 100g çokollatë sipas dëshires
 • 200ml qumësht
 • 150g keks në copë

Përgaditja:

 1. Të tundet ajka e ëmbël
 2. Përzieni ajkën e thartë dhe sheqerin pluhur
 3. Bashkoni ajkën e thartë dhe të ëmbël dhe të gjitha bashkë i përzieni
 4. E ndani masën në dy pjesë të barabarta. Në njëren masë shtoni keksa dhe i përzieni. Nëse masa është e dendur shtoni qumësht dhe përzieni
 5. Keksi e forcon masën. Në pjesën tjetër shtoni arratm çokollatën dhe prapë i përzieni të gjitha
 6. Në një enë 24cm vendosni letrën/qesën, dhe vendosni gjysmën e masës me arra, i rënditni keksat, pastaj me lugë nxjerret masa me keksa.
 7. Të ftohet 2-3 orë në frigorifer, pasi të është ftohur e ktheni tortën në një enë
 8. Të dekorohet sipas dëshires